Les Píndoles Virtuals de la UOM

Píndola 27: 40 anys de Fons Artístic de la Universitat de les Illes Balears

Com a darrera píndola, creiem que pot ser interessant compartir amb vosaltres l’exposició que la Universitat organitzà amb motiu dels actes de commemoració del seu 40è aniversari.

La finalitat és donar a conèixer a la comunitat universitària i al públic en general les més de 250 obres artístiques ubicades a l’interior dels edificis de la Universitat i als jardins del campus.

La majoria dels artistes són illencs, o mantenen un especial vincle amb les Illes, motiu pel qual sovint les peces suggereixen un caràcter mediterrani pels colors, el paisatge, la llum, la història… Del conjunt, integrat per pintures, escultures i fotografies, en destacam, en especial, les obres d’autors rellevants com Antoni Tàpies o Miquel Barceló. La majoria de les peces seleccionades són d’artistes nascuts a Mallorca, o que han desenvolupat la seva trajectòria a l’illa, com Juli Ramis o Pere QuetglasXam, de la generació més gran, i altres com Menéndez RojasMariano Mayol, Maria Carbonero, Ramon Canet, Joan Costa, etc. El conjunt d’autors exposats ofereixen un ventall prou representatiu de l’art contemporani a les Illes Balears.

Servei d’Activitats Culturals. Fons Artístic de la UIB.

Ens podríeu dir el títol de l’obra de María Carbonero on es representa la seva admiració pel món dels dèbils i dels derrotats al món del circ i on es manifesta la seva admiració per Amedeo Modigliani?

Recordau que teniu fins diumenge dia 5 de juliol per enviar-nos la vostra resposta!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s